Ultralydssvejsning

Markedets stærkeste løsninger til ultralydssvejsning

Med ultralydssvejsning sammenføjer du effektivt emnerne uden brug af bolte, søm, loddemateriale eller lim. Aplica er dansk distributør af Branson ultralydsløsninger.


Fordele kort:

  • Et godt alternativ til andre sammenføjningsmetoder
  • Ingen omkostninger til lim, skruer osv.
  • Nemt at automatisere processen
  • Særdeles konsistent kvalitet i sammenføjningen
  • Løsninger til alle behov
  • Oplagt til mindre emner

Ultralydssvejsning
Ultralydssvejsning er en industriel teknik, som via højfrekvente lydbølger genererer vibrationer, der kan svejse emnet sammen under pres på et specificeret område. Det anvendes primært inden for plastik og særligt ved sammenføjning af materialer med forskellige egenskaber.

Metoden er særlig oplagt til mindre emner som mobiltelefoner, forbrugerelektronik, engangsmedicinsk udstyr, legetøj m.m. Men det kan også benyttes til større emner som instrumentborde i biler.


Sådan foregår det
Sammenføjning af sprøjtestøbte termoplastiske emner foretages ved hjælp af et svejsehorn (Sonotrode), som tilpasses emnets geometri. Svejsehornet er forbundet til en transducer, som transformerer den elektriske energi om til en fysisk vibration med en hastighed, som typisk er 20 kHz.

Emnet placeres i et fikstur, der understøtter emnet på de områder, som skal svejses. Og herefter presses svejsehornet ned over emnet og svejser det ved høj hastighed.


Svejsning af plastik
Ved ultralydssvejsning af plastik er interfacet på de to emner, som skal sammenføjes, typisk designet til at koncentrere smelteprocessen. Den ene part har typisk en facon, hvor en spids fungerer som en energileder til at starte smelteprocessen. Energien fra ultralyden smelter plastikken i kontaktfladerne mellem de to emner og skaber en perfekt samling.


Skæring med ultralyd
Ultralyd kan også benyttes til at skære emner. Det sker via et knivblad, som vibrerer med ultralydshastighed, og som derfor nemt kan skære præcist gennem materialer uden at producere spild.

Ultralydsskæring benyttes ofte til at skære tekstiler, skum og filtermateriale, hvor der ikke accepteres støv som følge af skæringen. Ved ultralydsskæring er det muligt at separere præcist og hurtigt - samtidig med, at snittet forsegles med en flot snitflade.

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en email på

  • Vi kender mulighederne og finder løsningen til dit specifikke behov
  • Vi sørger for, at det nemt kan automatiseres
  • Vi sikrer, du får en konsistent kvalitet