LowCost 3D sensor muliggør kompleks robot løsning

Robot de-palletering af paller med emner der ikke er stablet præcist

Det har altid været vanskeligt og langsommeligt at de-palletere emner når de ikke er præcist stablet, fordi det var nødvendigt at detektere emnernes højde og vandrette position for at robotten kunne gribe hurtigt og korrekt.

Traditionel vision har været dyrt og komplekst. Der skal ses emner i hele pallens stablehøjde, og emnerne der skal detekteres, varierer ofte i farve. Det har krævet komplekse kameraer, linsesystemer og lys. Selv med det kan varierende højder på hvert lag ikke detekteres.

Den type de-palletering har derfor ofte været økonomisk uforsvarligt.

Ifm har lanceret en serie af 3D sensorer der baserer sig på Time Of Flight detektering. Det betyder at de kan finde positioner af genstande, og give afstanden til genstanden. Dermed - 3D data for det der søges. Disse sensorer har ikke stor opløsning, men ved at bruge dem kreativt, kan de alligevel give data, der gør løsningen mulig.

Aplica skulle de-palletere små plast bægre stablet med mellemlæg på paller. Pallerne er ofte ikke stablet præcise, når de kommer frem til de-palletering, fordi hvert lag flytter sig på pallen. Plastemnerne varierer i farve, så selv avanceret vision ville have meget vanskeligt ved at give robotten de nødvendige data. Lagets højde er også temmelig vigtigt, for emnerne tåler ikke at der trykkes an på dem med robot-værktøjet. Vision vil så heller ikke kunne give de helt nødvendige højdedata.

Ifm’s sensor har ikke stor opløsning, så den kan ikke detektere emnerne. Løsningen blev at ifm 3D sensorer registrerer pap mellemlæggets position og højde. Med de 3D data kan robotten positionere værktøjet, og gå ned i rette højde og suge an på emnerne med et multi-sugehoved, og gribe mellemlægget med gribere.  Hele laget løftes fri og robotten kører over og får mellemlægget trukket af med sugekopper, og robotten kører over og afleverer laget på en bane, der så føder hvert enkelt emne frem.

Mange enkle robot-løsninger i Danmark er løst, derfor specialiserer Aplica sig i at løse de komplekse automations løsninger.

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en email på