Lim til gummi

Dit valg af lim er afgørende til gummi

Gummi er et vidt begreb – gummimateriale vil som regel skulle modstå slid og belastning. Derfor er det alt afgørende du vælger den rigtige lim til gummi.

Det mest almindelige gummimateriale er neopren eller naturligt gummi, som har en god slidstyrke. Naturgummi håndterer dog, kemiske belastninger og UV værre end en kunstig fremstillet gummi. Et andet gummi materiale med fremragende slidstyrke er polyuretangummi.

Lim til gummi indeholder ofte gummiopløsninger, dvs. gummi opløses i opløsningsmidlet. En anden udfordring kan være, at nogle limene er meget hurtige og delene klæber sammen inden de er placeret korrek.  En anden måde at lime gummi på er at bruge en hotmelt, den er også hurtig men du opnår en klæbefri overflade.

Har du brug for en lim til at give fylde, for eksempel på en ujævn eller grov overflade, kan du vælge at arbejde med to-komponent lim til gummi, en epoxy eller polyurethan lim. Mest almindeligt til limning af gummimateriale er nok polyuretanlimmen. Gummi er som tidligere nævnt, et bredt begreb. En kvalitet af neopren gummi kan limes med fx én type epoxy - mens limen ikke klæber overhovedet, mod en anden gummi, som kaldes det samme. Sammensætningen af din gummi påvirker klæbeevnen. Derfor anbefaler vi altid at vi eller du tester først!

Ved fremstillingen af ​​plast -og gummimaterialer får man ofte en overflade af materialet, der har en lavere styrke end materialet i almindelighed. Der kan også være et slipmiddel eller overfladeforurening. Overfladerne skal altid være rene og det anbefales at bruge en primer.

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en email på

HUSK

Du kan handle alle dine forbrugsvarer på vores webshop.