Robotter

Hvornår skal du vælge en robot?

Det er ofte billigere at vælge en robotløsning fremfor en manuel løsning eller en standardløsning baseret på en tung og kompliceret maskinkonstruktion.

Robotter er ekstremt fleksible og pålidelige, og så giver de mulighed for at forkorte designfasen betydeligt. Med en robotløsning kan fremtidige ændringer ofte klares med en simpel omprogrammering fremfor dyre, mekaniske forandringer.

 Store fordele - store besparelser

Vælger du rigtigt, kan en robot vise sig at blive dit livs bedste investering. Vi ser ofte, at vores kunder reducerer udgifterne til forbrugsvarer betragteligt ved dispensering med en robot, da robottens bevægelser og doseringshastighed bliver nøje synkroniseret via et specielt interface. Synkroniseringen sørger nemlig for, at kun den rette mængde lim doseres på emnet. Resultatet er et mere homogent og stærkere produkt med en lavere omkostning.

Vi hjælper dig med at vælge rigtigt

Ved udlægning af lim og tætningsmaterialer er det ekstremt vigtigt, at robotten kan følge en veldefineret bane. Mange af de robotter, som er på markedet, er absolut ikke egnede til komplicerede limopgaver, da deres banestyring ikke er tilstrækkelig god.

Aplica har mange års erfaring med at implementere robotter i produktionen. Vi ved, hvilke opgaver der med fordel kan løses af en robot, og vi kender også robotternes begrænsning.

 

Billede af robot MI10-300x300 Billede af robot Tags1-300x200

Se her, hvordan du kan være i gang med at bruge robotten JR3503 fra Janome på under en time:

 

I filmen programmeres bord-robotten til at dispensere en 2-komponents pakning.

Opstillingen er sammensat af :

  • en Janome JR3503,
  • en Techcon 5624DMP dispenseringsventil,
  • en Techcon TS350 controller,
  • og et acuity™ feed system til 2 x 200 ml patroner.