Blog

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Aplica har på få år opnået en markedsledende position inden for industrielle limløsninger og fuldautomatiske automationsanlæg. Med ansættelsen af Peter Gad som ny direktør søsætter virksomheden nu en ambitiøs vækstplan i Danmark og de øvrige nordiske lande.

Peter Gad er 48 år, uddannet produktionsingeniør og kommer fra en stilling som direktør i Sulzer Mixpac. Han har igennem sin karriere, der primært er forløbet inden for medicinalbranchen, stået i spidsen for adskillige succesfulde vækstprogrammer. De erfaringer kommer nu Aplica til gode.

”Aplica er en fantastisk virksomhed med et enormt potentiale. Den har for længst etableret sig som Danmarks førende limhus, så nu skal vores automationsløsninger frem i rampelyset. Vi har i al ubeskedenhed markedets dygtigste specialister på området og en lang række flotte kundereferencer at vise frem. Det budskab skal vi selvfølgelig ud med”, udtaler Peter Gad.

Peter Gad fremhæver, at Aplicas automationsanlæg faktisk genererer så store effektiviseringer, at investeringen typisk er betalt tilbage på ganske få år. Det er den historie, han nu sætter sig i spidsen for at fortælle. Og ifølge ham bør det interessere langt de fleste små og store produktionsvirksomheder. Udover direktørposten indtræder Peter Gad samtidig som medejer i Aplica sammen med de nuværende ejere Maria Nørbæk og Henrik Bang Mikkelsen.

”Det var en naturlig del af min ansættelse at blive en del af ejerkredsen. Jeg har stor tro på, at vi har det helt rette afsæt til at føre Aplica fra etableringsfasen over i en ambitiøs ekspansionsfase. Det skal ske via en skarp og realistisk strategi med fokus på målrettet salg og markedsledende produktudvikling. Samtidig skal vi fastholde de værdier, der har skabt succesen hidtil. Kunderne kan stadig forvente en imødekommende og fleksibel allieret, der altid leverer til rette tid og i rette kvalitet.”

Peter Gad tiltrådte som direktør fra og med 1. juni.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Peter Gad.

Telefon: 24 61 07 27

Mail: pg@aplica.dk

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en mail på info@aplica.dk

Billed af Peter Gad

Aplica automatiserer med Motoman

Motoman's cobot er en HYBRID robot

Motoman HC10 er en 6-akset cobot med en nyttelast på op til 10 kg. Operatørens sikkerhed er sikret med en Power & Force teknologi i tilfælde af kontakt med operatøren. Robotarmen kan håndstyres af en operatør. Robottens positioner og griber operationer registreres via en såkaldt "Easy Teaching Switch Box" Disse funktioner spare tid ved programmeringen.

MOTOMAN HC10 robotten kan fungere uden yderligere beskyttelsesforanstaltninger som et sikkerhedshegn, afhængigt af risikovurdering. Dette sparer plads og omkostninger.

Installationsområdet kan være meget fleksibelt og kan derfor fungere forskelligt arbejdspladser.

Her skiller den sig ud fra konkurrenterne:

 • Robotarmen er en HYBRID robot
 • Du får en robot der kan ændres til at køre stærkt, når behovet opstår
 • 6 let programmerbare akser
 • Direct Teach - programmér robotten med hånden
 • Hurtigt og enkelt skift mellem opgaverne

Robotarmen udfylder imødekommer industriens behov - med hurtig omstilling til vekslende opgaver.

        

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en mail på info@aplica.dk

Branson lancerer en helt ny genereation af Ultralydssvejsere

Den nye generation af ultralydssvejsere er klar

Med Bransons nye generation af ultralydssvejsere får du mulighed for at sammenføje mindre og mere komplicerede plastkomponenter med tyndvæggede geometrier.

Den første model er allerede klar - GSX-E1

Her skiller den sig ud fra konkurrenterne:
 • Den laveste "trigger-force"
 • Højeste gentagelses nøjagtighed
 • Mulighed for step-vis svejsetryk
 • Hurtigt værktøjs skift med rotations låsning
 • Intuitivt og ergonomisk HMI
 • Med den forbedrede kommunikation er du klar til at imødekomme Industri 4.0

Aktautorer, mekanik og software er alt sammen nyudviklet. 

Denne nye serie af ultralydssvejsere erstatter ikke de ældre produkter som 2000X, Xc osv -  men GSX-familien udfylder huller og imødekommer industriens nye behov.

      

      

       

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en mail på info@aplica.dk

Lang rækkevidde og høj produktivitet

FANUC udvider M-20iD og ARC Mate 120iD serien

FANUC har udvidet sit omfattende udvalg af robotter med to nye modeller: M-20iD/25 en velkendt 6-akset robot og ARC Mate 120iD udviklet til svejsearbejde.

De to modeller har en maksimal last på 25 kg og en rækkevidde på 1.831 mm. Robotten kan nå tættere på sin egen base, hvilket øger det aktive arbejdsområde til 1.585 mm sammenlignet med sine forgængere. Robotterne M-20iD/25 og ARC Mate 120iD har et nyt drev, hvilket resulterer i betydeligt højere aksehastigheder. Repeter barheden forbedres med op til ± 0,02 mm. Takket være det ændrede og optimerede design har de nye iD robotter en signifikant højere bevægelses evne.

Højere ydeevne og ekstremt høj pålidelighed fører til det vi typisk automatiserer for: Effektivitet og rentabilitet.

Med sine egenskaber er M-20iD/25 ideel til opgaver som almindelig emne håndtering, lastning og losning af maskiner eller del-håndtering. IP67-beskyttelsesklassifikation for både arm- og håndledsaksen gør, at den også er velegnet til applikationer under ikke så gunstige arbejdsmiljømæssige forhold som f.eks. slibning og afgratnning.

M-20iD/25 og ARC Mate 120iD leveres med den nye R-30iB Plus-controller som standard med alle de nye funktioner i: integreret vision system, større hukommelse, hurtigere CPU og ny iPendant. 

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en mail på info@aplica.dk